Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Juridische Kwetsbaarheid in milieu en samenleving

18 oktober 2019 @ 18:30 - 21:30

Gratis

FHR Institute for Higher Education en het Advocatenkantoor Lim A Po nodigen u hierbij uit voor een gecombineerde lezing die verzorgd zal worden door Prof. Dr. Han Somsen & Mr. Margo Somsen.

Kern van de lezing:

De uitgebreide schade die veroorzaakt is in het Amazonegebied levert opnieuw ondubbelzinnig bewijs van de empirische en morele onhoudbaarheid van de juridisch verankerde tweedelingen lokaal/mondiaal, mens/natuur, privaat/publiek, en huidige-/toekomstige generaties. Het emanciperen van juridisch kwetsbaren, zoals natuur en toekomstige generaties, vereist structurele en mondiale juridische hervorming. Ook voor het strafrecht vormt de juridische kwetsbaarheid van slachtoffers, kinderen, en lichamelijk of psychisch gehandicapten een centraal thema en dagelijkse uitdaging.

Prof. Dr. Han Somsen bepleit de noodzaak van een ‘Natuurlijk Contract’, waardoor de verhoudingen tussen mens en natuur niet minder ingrijpend worden gewijzigd dan de verhoudingen tussen burgers onderling door het ‘Sociale Contract’ van denkers als Hobbes, Locke en Rousseau.

Han is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.
Hij specialiseert zich in het (EU) milieurecht & technologie. Hij is Principal Investigator van het meerjarige onderzoeksprogramma ‘Constitutionalizing the Anthropocene’.

Mr. Margo Somsen bespreekt het thema vanuit haar ruime ervaring als officier van justitie (13 jaar) en strafrechter (5 jaar). Ze zal zich daarbij concentreren op de juridische kwetsbaarheid van kinderen in het Nederlandse strafrecht.

Margo heeft 13 jaar gewerkt als officier van justitie in Utrecht en Arnhem en is sinds 2015 als rechter werkzaam bij de rechtbank in Amsterdam. In beide hoedanigheden heeft zij veel werk op het gebied van kinderen verricht.

 

U kunt zich voor deelname – waar geen kosten aan verbonden zijn – opgeven tot uiterlijk woensdag 16 oktober bij
Tachanna Brown: tachanna.brown@fhrinstitute.sr of telefonisch op 422524.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2019
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

FHR Institute for Higher Education
Telefoon:
520797
E-mail:
admissions@fhrinstitute.sr

Locatie

FHR Institute for Higher Education
Mr. F.H.R. Lim A Po St 8 - 10
Paramaribo, Suriname
+ Google Maps
Telefoon:
520797
Website:
www.fhrinstitute.sr