fhr wijsheid             

    Wijsheid… Volgens de Nederlandse encyclopedie betekent dit het vermogen om de dingen met kennis en inzicht te doen.

In dit terugkerend artikel zullen wij filosofiën en wijsheden van de drijvende kracht achter dit instituut, de heer Hans Lim A Po en zijn inspirator , zijn vader, de heer Frederik Hendrik Rudolf Lim A Po  bespreken.

Eén van de belangrijkste levenslessen die de heer Frederik  Lim A Po heeft overgedragen aan zijn zoon is “liefde voor leren”. Liefde voor leren ontstaat volgens hem niet alleen om er beter van te worden, maar vooral ook vanwege de intrinsieke waarde daarvan.

De mening van: Iris Dubois Coördinator van het Onderwijs Service Center (OSC) van FHR School of Business

“Ik ben het eens met deze filosofie. Ik denk dat er inderdaad mensen zijn die studeren puur voor financiële groei of omdat het moet van de werkgever. Aan de andere kant zijn er mensen die studeren omdat ze op andere vlakken willen groeien. Ik heb het dan over persoonlijke groei, studeren houdt je scherp, je algemene kennis groeit, het verbetert je zelfbeeld en zo kan ik nog even doorgaan. Een leuke bijkomstigheid is dan de groei in functie en/of salaris. Wanneer men studeert om op deze punten te groeien doet men dat uit liefde voor leren en uit liefde voor zichzelf”.

 

 

 

 

De mening van : Radjiv Wijngaarde. Student BBA- NL. Studiejaar 2

“Liefde voor leren betekent passie hebben voor het leren. Verder zie ik het ook als het vergroten van mijn kennis en een manier om mezelf op allerlei gebieden te ontwikkelen. Leren doe je niet voor een korte periode of een bepaald moment maar je hele leven lang”.

19 april 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 4

FHR bijzondere momenten- editie 4

De Crowe Burgos Accountants scriptieprijs 2018 is dit jaar uitgereikt aan Kathleen Singh-Djojopawiro voor haar scriptie ‘The business value of Knowledge Management: A Case Study of…
Read More
18 april 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 4

FHR Wijsheid

                  Wijsheid... Volgens de Nederlandse encyclopedie betekent dit het vermogen om de dingen met kennis en inzicht te…
Read More
17 april 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 4

Challenge Cup winners – editie 4

MBA 13 Student(s) Module Remarks Orlando Mahendrepersad Corporate strategy Jointly winners for the Module Corporate strategy Ilaisa Lila MBA 14 Cupwinners Module Remarks Roberto Persaud…
Read More