FHR Sportdag 2019

Voor alles is er een eerste keer! Zo luidde de slogan van de laatst gehouden FHR School of Bussines sportdag. Deze sportdag is georganiseerd om de studenten te motiveren om sport te maken tot deel van hun leefstijl en samenhorigheid onder de studenten te bevorderen. In totaal hebben 110 sporters meegedaan verdeeld over 17 teams. Tijdens deze sportdag zijn tal van sportactiviteiten uitgezet zoals: voetbal, basketbal, volleybal, fungames estafette en zwemmen. Ondanks de aanhoudende regen in de tweede helft van de dag is de sportdag een groot succes geworden. “Al met al een evenement dat jaarlijks zou moeten terugkeren” volgens één van de organisatoren mevrouw Simone Koole.

Winnende Teams:

Volleybal-  Registered Assasins

Basketbal –  Redi Moesoe

Fun Estafette games –The Incredibles

Voetbal – DB Boys

Zwemmen –  Titans

 

Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO)-training

In de maand maart is er wederom een BKO-certificeringstraject gestart waaraan 12 docenten van de FHR School of Business hebben meegedaan. Deze training is gegeven door de heer Maarten van Kooij van de Universiteit van Maastricht. De docenten zijn in deze training getoetst op verschillende aspecten van het onderwijzen waaronder het toetsen en het ontwikkelen van onderwijs. Weer eens een succesvol BKO- traject om de kwaliteit van het onderwijs op de FHR School of Business te garanderen.

Een van de deelnemers docent S. Dassasingh over haar ervaring.

“Het was voor mij een positieve ervaring omdat ik niet alleen de eerder opgedane kennis heb kunnen opfrissen maar ook geleerd heb om kritischer naar mezelf te kijken als het gaat om het onderwijzen. Mijn hoofddoel voor deelname aan de BKO-training was om datgene dat ik tijdens de opleiding PG-Extern van het Instituut voor de Opleiding van Leraren geleerd heb, aan te scherpen. Uiteindelijk heb ik ook andere competenties kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld; het ontwikkelen van onderwijs.

Aan het eind van elke vakéénheid is het gebruikelijk dat ik als docent aan de hand van de gedoceerde stof, reflecteer op de wijze waarop het onderwijs verzorgd is geworden en afhankelijk van de resultaten uit de reflectie voor verbetering zorg. Gedurende de BKO-training ben ik tot het besef gekomen dat ik niet alleen aan zelfreflectie moet doen, maar ook naar de feedback van studenten over de  wijze waarop het onderwijs verzorgd is, moet vragen.”

Eredoctoraat Hans Rudolf Lim A Po

Aan de heer Hans Lim A Po is op woensdag 12 juni jl. in de Centrumkerk door de Anton de Kom Universiteit van Suriname het eredoctoraat verleend voor zijn uitzonderlijke prestaties op het gebied van de Juridische wetenschappen. De heer Lim A Po heeft een Curriculum Vitae vol uitzonderlijke prestaties en bijzondere functies die hij in zijn professionele loopbaan heeft bekleed. Behalve advocaat is hij ook Corporate Executive en General Counsel geweest van Billiton in London. Ook als ex- docent aan de Anton de Kom Universiteit, voorzitter van de Nationale Grenscommissie en lid van de Bemiddelingsraad en Grondwetcommissie heeft hij zijn diensten bewezen.  Daarnaast heeft hij ook een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Sociaal Economische Raad (SER) en was daar ook de eerste voorzitter van.

Met zijn rede “Achterwaartse democratisering in Suriname, een oefening in vallen en opstaan” heeft de heer Lim A Po een analyse gepresenteerd over het democratisch proces van Suriname vanaf 1975 tot heden.

In het jaar 2000 is hij ook de stichter geweest van de Hoger Onderwijs Instelling, FHR Institute voor Higher Education. Hij heeft toen besloten om zijn liefde voor leren met de jongere generatie te delen. Hij blijft zich onverhinderd inzetten om een betere toekomst voor jonge mensen die hun professionele loopbaan beginnen te creëren.

 

Rotary VOS Excellence Award

De VOS Excellence Award wordt jaarlijks door de Rotary Club Paramaribo Central uitgereikt. Deze prijs komt alle best geslaagden van de scholen op vos-niveau in Suriname toe. Uit deze groep mogen wij drie best geslaagden op FHR School of Business verwelkomen. De studenten Kasiano Kasi; Nawish Chedi en Amisha Kewal worden elk beloond door FHR School of Business met een E-books abonnement van één jaar.

 

Samenwerking FHR Institute for Higher Education; Welten International en de Surinaamse Bankiersvereniging

FHR en WELTEN zijn een samenwerking aangegaan om opleidingen aan te bieden in de financiële dienstverlening (de bancaire- en verzekeringssector) in Suriname. Deze opleidingen worden onder auspiciën van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) verzorgd.

De opleidingen zijn opgedeeld in modulen, gericht op kennis, vaardigheden en professioneel gedrag waardoor iedere professional op ieder niveau binnen de organisatie zich op effectieve wijze verder kan ontwikkelen.  De modules Financiële Dienstverlening (MFD) en Bancaire Sector (MBS) zijn de afgelopen periode reeds verzorgd. Vanaf juli 2019 zijn er 2 nieuwe modulen toegevoegd aan het curriculum te weten:

  1. Module; Assurantiën (MASS). Hierbij wordt het gehele proces van aanvraag tot beheer wordt doorlopen.
  2. Module; Lenen en Kredieten (MLK). Deze module is geschikt voor zowel front- als backoffice professionals.

Open dagen

De jaarlijkse open dagen zijn in volle gang. Deze open dagen zijn bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in het prebachelorprogramma of het Bachelor of Business Administration programma.

De resterende open dagen worden gehouden aan de Burenstraat (FHR School of Business) op de volgende data:

Zaterdag 17 augustus 2019 9.30- 10.00 u.
Zaterdag 24 augustus 2019 16.30-17.00 u.

Inschrijfperiode 2019

1 juni tot en met 30 september 2019

Aanmeldingen voor het collegejaar 2019-2020 kunnen via de website www.fhrinstitute.sr

Proficiat! Ashwinie Autar eerste BBA-Financial Sector Management afgestudeerde

FHR School of Business is vanaf het collegejaar 2015-2016 gestart met het Bachelor of Business Administration programma. Op 25 juli jl. is Ashwinie Autar de eerste afgestudeerde van dit programma geworden. Zij heeft zich de afgelopen twee jaar gespecialiseerd in Financial Sector Management. Ashwinie is voornemens om komend jaar haar carrière te vervolgen met een masterstudie in Nederland. Wij feliciteren haar met deze mijlpaal en wensen haar succes toe.

FHR Studiereis Trinidad & Tobago

Op zondag 28 juli is een groep van 41 personen bestaande uit 38 tweedejaars studenten en drie docenten vertrokken naar Trinidad & Tobago. De studiereis is een jaarlijks terugkerende activiteit en wordt voor de 5e keer georganiseerd door FHR School of Business. Het thema van dit jaar was “Doing business with SME’s”. Gedurende een week hebben de studenten en begeleiders verschillende productiebedrijven bezocht en deelgenomen aan diverse workshops en gastcolleges verzorgd door Arthur Lok Jack Global School of Business. Het doel van deze extra curriculaire activiteit is om studenten de gelegenheid te geven kennis en ervaring op te doen op het gebied van International Business, omdat Internationaal zaken doen steeds belangrijker wordt in deze globaliserende wereld.

FHR Master afgestudeerden

1 Naam Programma Titel
2 Bissumbhar Bieddiawatie MBA 12 Exploring barriers of the Glass Ceiling that hinder the progress of women in leadership positions in  State Owned Enterprises

 

3 Joyce Fraenk EMMA 1 The transition from formal collaboration between ’s Lands Hospital and St Vincentius Hospital

 

4 Ritesh Sewgobind EMMA 2
Allocating of support department costs;  A case study on allocation of support department cost for services provided by
NR Bouwmaterialen
5 Sabrina Sardjoe EMMA 1 Cost accounting strategies in SMEs; The case of AVA Chicken Company

 

6 Virgil Seedorf EMMA 1 e-Banking in Suriname; e-Banking Usage by the retail banking customer

 

7 Nicolle With EMMA 2 The relationship between strategic management accounting techniques usage and financial performance of Hakrinbank NV

 

8 Saskia Groenefelt EMMA 1 Constraints in the measurement of large exposures in loan portfolios

 

9 Ranoe Mangal EMMA 1 Role of the Management Accountant in the  Surinamese Business Environment: An Exploratory study

 

10 Jamile Sairras EMMA 1 From static budgeting to dynamic budgeting

 

11 Pria Pherai EMMA 2 Non-Performing Loan prevention in order to reduce Non-Performing Loan rate

 

12 Jessica Boldewijn EMMA 2 Identification of the operational risks associated with prepaid mobile services at Telesur

 

13 Maya Bhika-Kori MPA Job Performance within the Ministry of Foreign Affairs

 

14 Chantal Budel MPA Ethnic political mobilization in Suriname: Mono-ethnic political parties compared to multi-ethnic political parties. The NPS and the VHP compared to the NDP

 

15 Santusha Pengel MPA Public Play Gardens in Suriname A case study on ownership, maintenance and the role of Public Private Partnerships

 

16 Andjelie Gajadhar MPA Professionalization of the Foreign Service of the Ministry of Foreign Affairs

 

17 Seema Baldewsingh MPA Domestic Violence: Private Act, Public Concern An Analysis of the National Action Plan on Domestic Violence in Suriname

 

18 Felicia Rodiwongso MPA Reintegration Challenges of Ex-military The life of a war veteran

 

19 Leandra Woei MPA Challenges for Good Governance in the Land Issuance System in Suriname “The need for implementing Good Governance”

 

20 Martin Hooghart MPA Critical Environmental Safeguard for Paramaribo. What prevents the government from introducing source separation of municipal waste for Paramaribo?

 

21 Sharma Betterson MPA Participation o Indigenous people in community development

 

22 Semora Vroom MPA Vertical Strategic Alignment

 

23 Winston Wielson MPA Suriname Business Forum:
A Policy Tool for Public and Private Sector Development?
24 Tanuja Phoelsingh MPA Accounting for Administrative Leave

 

 

FHR Bachelor afgestudeerden

Naam Opleiding Titel
1 Aarthi Dhanradj HRM Synchronisatie HRM-beleid. Een Onderzoek naar het Synchroniseren van het HRM-beleid van de Tjong A Hung Accountants & Consultants Bedrijven

 

2 Titina Martodikromo BMER Transparante Communicatie. De maatregelen die getroffen moeten worden teneinde een transparante communicatie tussen de afdeling Compliance en de front afdelingen te bewerkstelligen binnen Finabank N.V.

 

3 Ruth Fraser MAC Financieel Systeem. Een Onderzoek naar een Efficiëntere Financieel Systeem bij de Dochterondernemingen van CKC Motors Company N.V.

 

4 Marcello Sampie BMER Een Onderzoek naar de Wijzen waarop de Marketingdoelstellingen met het Huidige sponsoringsbeleid 2015-2020 van de Surinaamse Brouwerij N.V. wordt Nagestreefd.

 

5 Nabila Chiragally BMER Verplichtingen van de Werkgever. Een Onderzoek naar de Verplichtingen van de Werkgever Sportcafé Munder Jegens haar Werknemers.

 

6 Faiz Wagiso IBMS Branding.
A Research on the Brand Image of Lybra Training, Coaching & Consulting N.V.
7 Esther Poredjo HRM Prestatiemanagement. Een Onderzoek naar Prestatiemanagement en een Resultaatgerichtecultuur.

 

8 Rajshree Orie BMER Bedrijfscultuur en Veranderstrategie. Een Onderzoek naar de Finabank Bedrijfscultuur en de Meest Toepasbare Veranderstrategie, Teneinde de Strategische Doelstellingen van Finabank te Behalen.

 

9 Timmandra Lees HRM Strategisch Personeelsbeleid. Welke Maatregelen dienen genomen te worden om op Lange Termijn een Adequate Formatieplanning te Formuleren en te Garanderen voor de Afdeling Retail Banking?

 

10 Firgill Bell BMER Een Onderzoek naar de Aanzet tot een Optimaal, Bestuurbaar en Duurzaam Elektriciteitsaansluitproces

 

11 Warischa Bahadoer MAC Implementatie IAS 19 Personeelsbeloningen. Een Onderzoek naar de Implementatie van IAS 19 ten behoeve van de Personeelsbeloningen binnen de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V.

 

12 Romana Djono MAC Administratieve Organisatie / Interne Controle. Een Onderzoek naar de Actualisatie van het Inkoopbeleid op de Afdeling Algemene huishoudelijke Dienst van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

 

13 Sunaina Bhagwandas BMER Marketing Communicatie. Een Onderzoek naar de Efficiëntste Manier voor Communicatie met Klanten van het Merk Bison om de Merkbekendheid te vergroten.

 

14 Adjaysingh Biharie BMER Een Onderzoek naar de Wensen en Behoeften van de Klanten van N.V. Graniet.

 

15 Valdano Cadogan BMER Maatschappelijk verantwoord Ondernemen. Een Onderzoek naar de Condities van een Maatschappelijk Verantwoord Beleid voor de Agrarische Sector in het Binnenland van Suriname.

 

16 Rachelle Hardjodikromo BMER Personeelsbetrokkenheid. HR-Instrumenten die Ingevoerd kunnen worden om de Betrokkenheid van het Personeel op het Ministerie van Buitenlandse Zaken te kunnen Stimuleren.

 

17 Ismeralda Neede MAC Minimaliseren van de Voorraden in het Inkoop- en Centraal Magazijnproces van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

 

18 Sharaida Niamut MAC Een Onderzoek naar het Huidige Administratieve Proces binnen de Schadeafdeling van Fatum Schadeverzekering N.V. met Betrekking tot de Motorrijtuigenschade.

 

19 Christopher Itrajh MAC Optimalisatie. Een Onderzoek naar het Optimaliseren van de Processen van het Informatiesysteem binnen Greendot aan de Hand van een Management Model.

 

20 Kimberly Fokke BMER Operational Excellence. Een Onderzoek naar de Doorvoering van Operational Excellence met betrekking tot de Verkooptargets.

 

21 Wilson Pinas BMER Employee Performance. Een Onderzoek naar het Employee Performance Managementsysteem in Randy’s schoonmaak- en opruimingsbedrijf.

 

22 Marjan Malekolkalami HRM Tevredenheid, Motivatie en Gedrag. Een Onderzoek naar de Tevredenheid van Werknemers en de Impact hiervan op de Motivatie en het Gedrag op de Werkvloer.

 

23 Jill Chen Poun Joe IBMS A Study on Boosting Direct Online Sales and Improving Online Presence for the Torarica Holding N.V.

 

24 Lijanda Slory BMER Klantgerichtheidstrategie. Een Onderzoek naar de Klantgerichtheid onder de Medewerkers van CKC Machinehandel Surmac N.V.

 

25 Faranaaz Hohmarow BMER Veranderingen binnen het Wervingsbeleid om Competentie Gerichte Kandidaten te kunnen Aantrekken binnen Suribet N.V.

 

16 augustus 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 5

Extra curriculaire activiteiten- FHR School of Business – editie 5

Als onderdeel van de extra curriculaire activiteiten van FHR School of Business is dit jaar het programma "bedrijfsbezoeken en gastcolleges" aangeboden. Dit programma zal jaarlijks…
Read More
16 augustus 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 5

FHR Bijzondere momenten – editie 5

FHR Sportdag 2019 Voor alles is er een eerste keer! Zo luidde de slogan van de laatst gehouden FHR School of Bussines sportdag. Deze sportdag…
Read More
16 augustus 2019 in Nieuwsbrief, Nieuwsbrief Editie 5

FHR Wijsheid – editie 5

       “Zelfdiscipline is een onmisbare voorwaarde voor succes”   De mening van: de heer H. Lim A Po, rector Twee aspecten van discipline…
Read More