Woord van de rector 

Hans Lim A PoHartelijke groet aan alle studenten, afgestudeerden en vrienden van het FHR Lim A Po Institute for Social Studies en de FHR School of Business. Het is mij een waar genoegen de eerste editie van onze FHR Nieuwsbrief aan u te presenteren. Met deze newsletter wordt beoogd u te informeren over de ontwikkelingen bij FHR. Ook hopen wij met deze nieuwsbrief binnen ons lezerspubliek van ruim 2000 personen de communicatie te bevorderen over onderwijsaangelegenheden in het algemeen, en in het bijzonder FHR betreffende. Ten slotte zal deze nieuwsbrief melding maken van nieuwswaardige items die vooral van belang zijn voor onze studenten en de wijze waarop zij invulling geven aan het leerproces bij FHR.

In dit eerste nummer wordt aandacht besteed aan Frederik Hendrik Rudolf Lim A Po (1900-1957) de persoon wiens gedachtegoed over ‘liefde voor leren’ de inspiratie is geweest voor de oprichting van het FHR Lim A Po Institute of Social Studies op 9 maart 2000, zijn 100ste geboortedag.

FHR is de afgelopen 15 jaar gestadig gegroeid en heeft vanwege haar hoge kwaliteitseisen een uitstekende reputatie in de Surinaamse samenleving en daarbuiten. Zij draagt merkbaar bij aan de versterking van instituten die een centrale rol hebben bij de ontwikkeling en modernisering van Suriname.

Enkele hoogtepunten vanaf de oprichting van FHR zijn: de uitbreiding in 2012 van het oorspronkelijk uitsluitend op masterniveau verzorgd onderwijs, met de bacheloropleiding (de FHR School of Business). Met haar ruim 1000 studenten is zij thans de meest gezaghebbende private business opleiding in Suriname. Met deze uitbreiding bestaat FHR nu uit vier scholen met vijf afstudeerrichtingen op masterniveau en zeven afstudeerrichtingen op bachelor niveau.

Alle opleidingen zijn internationaal en/of nationaal geaccrediteerd en er zijn samenwerkingsverbanden met gerenommeerde internationale instituten.

Een recent hoogtepunt in de geschiedenis van FHR is de fusie met de UWIArthur Lok Jack Graduate School of Business van Trinidad & Tobago, de meest vooruitstrevende private business school in het Caribisch gebied. Deze fusie zal per 1 januari 2019 een feit zijn, maar vooruitlopend daarop worden mogelijkheden van integratie en kruisbestuiving al ter hand genomen.

Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 8

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumna: Danielle Veira Afstandsonderwijs het “nieuwe normaal” FHR Pre-bachelor programma, ‘de ervaringen’ en…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 7

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Beweegredenen FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Armand Achaibersing Agenda Goede institutionele inbedding van de nieuwe financiële realiteit …
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 6

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Zelfreflectie FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Khaleef Asin Agenda Rechtvaardige duurzaamheidstransitie Verwondering Het thema van deze nieuwsbrief…