FHR heeft opties voor ambitieuze mensen

Abitieuze mensen

Bij FHR komen jonge professionals studeren die ambitie hebben en dat betekent dat zij proactief en besluitvaardig zijn, zelfvertrouwen hebben en – ondanks niet erg inspirerende sociaal-economische omstandigheden – optimistisch zijn over hun toekomst. Ze hebben zich ten doel gesteld om hun potentieel zo goed mogelijk te realiseren en in tegenslagen die zij daarbij tegenkomen, nieuwe kansen te zien. Maar ook al ben je nog zo ambitieus, je doelstellingen kun je niet in je eentje waarmaken. Je hebt daarvoor een netwerk nodig van mensen (familie, vrienden etc.) en van organisaties die een omgeving bieden waarin leren, meesterschap en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. Zo een organisatie is FHR. Zowel de bacheloropleiding (de brede BBA) als de 5 masteropleidingen van FHR bieden een leeromgeving die je helpt om je ambities te realiseren.

Een belangrijke eerste stap op weg naar de verwezenlijking van je ambities, is dat je je voor de geest haalt ‘wat je wil, “wat je niet alleen persoonlijk, maar ook beroepsmatig van je leven maken wil en hoe je denkt als ‘een goede huisvader of moeder’ aan het wel wee van je familie bij te dragen en als een verantwoordelijke burger de samenleving te dienen. Je hebt daar verschillende opties voor. Voor wat je carrière betreft, kan je keuze een algemener of specialistischer karakter hebben. Ik zelf denk dat een uiteindelijke keuze het beste resultaat oplevert indien je een zo hoog mogelijk niveau van je ‘algemene opleiding’ nastreeft. En daarmee bedoel ik dat je na afronding van je bachelor je je niet uitsluitend binnen de praktijk van je werk verder bekwaamt maar dat je tegelijk met het opdoen van werkervaring blijft studeren. Daardoor breng je je algemene opleiding op een hoger niveau. Dat je dan als deel van je werkervaring je jezelf op een hoger niveau kan specialiseren. Hiermee propageer ik dat een ieder die zijn bachelor heeft afgerond serieus moet overwegen om daar een masteropleiding aan te koppelen.

FHR biedt 5 geaccrediteerde masteropleidingen die bij de afstudeerrichtingen van de Business School aansluiten. Die opleidingen zijn de Master of Business Administration (MBA), de Master in Management Accounting (EMMA), de Master in Human Resource Management, de Master of Public Administration and Governance (MPA) en de Master in International and Comparative Law (MICL).
Van de MICL opleiding wordt de opzet nu herzien, zodat deze opleiding met ingang van het nieuwe collegejaar als bacheloropleiding kan worden aangeboden in verschillende varianten die naadloos bij de masteropleidingen aansluiten.

Denk goed na welke optie je voor je verdere carrière kiest en als je gekozen hebt en vast besloten bent om er voor te gaan zal je ontdekken, dat ‘de wereld om je heen’ bereid is om je in staat te stellen je doelen te realiseren. In die wereld wil FHR een prominente plaats innemen.

Hans Lim A Po
Rector FHR Institute for Social Studies

Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 8

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumna: Danielle Veira Afstandsonderwijs het “nieuwe normaal” FHR Pre-bachelor programma, ‘de ervaringen’ en…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 7

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Beweegredenen FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Armand Achaibersing Agenda Goede institutionele inbedding van de nieuwe financiële realiteit …
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 6

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Zelfreflectie FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Khaleef Asin Agenda Rechtvaardige duurzaamheidstransitie Verwondering Het thema van deze nieuwsbrief…