Werken na FHR MPA 8 alumnus Bob Mangal

Bob MangalMPA 8 alumnus Bob Mangal verdedigde ter afronding van het Master in Public Administration Programma op 20 maart 2015 zijn thesis: “The recurrent conflict between Nieuw-Koffiekamp small scale gold miners and the Canadian transnational corporation lamgold: De hoofdofficier in het Nationaal Leger in de rang van Majoor, vertelt dat het MPA programma, hem heeft verrijkt met de juiste combinatie van kennis en skills, die een public professional nodig heeft. “De aangevulde deskundigheid was direct toe te passen binnen mijn organisatie,” vult Mangal aan.

Kennis en Praktijk
Het MPA-programma reikte Mangal handvaten aan hoe sneller tot de kern te komen van de verschillende issues waar het Nationaal Leger mee geconfronteerd wordt. “De voornaamste uitdagingen van deze tijd zijn: politieke, economische, militaire, en milieu veiligheid (omdat er hier tegenover dreigingen kunnen bestaan).
Dienovereenkomstig de grondwet wordt het Nationaal Leger belast met directe en indirecte taken. Alle militaire opdrachten hebben een wettelijk kader en bestrijken veel raakvlakken met verschillende internationale rechten, (denk aan de verschillende Geneva conventies, LOAC, law on Armed Conflicts). De Luchtmacht en Marine maken gebruik van het luchtruim en de zee. Zie daar de inachtneming van het zeerecht, de maritieme verdragen en de regels van bijvoorbeeld de ICAO (Internationaal burger luchtvaart).
De directe en indirecte taken van het Nationaal Leger in goede banen leiden, vereist tactvolle deskundigheid. In de planning en uitvoering van iedere opdracht komen projectmanagement skills en budgetteren aan de orde. Bij de ontwikkelingstaken van het Nationaal Leger ontkom je er niet aan een civiel militaire relatie op te bouwen, die eigenlijk overeenkomt met het involveren van de sociaal-maatschappelijke sector. En uit de gedachte best practice best fit, kunnen alle HRM-elementen geincorporeerd worden om het personeel zo effectief mogelijk te motiveren.”

Internationaal toepasbaar
Dat het MPA-programma hem geen windeieren heeft gelegd, is op werkgebied ook te merken aan de meest recente studieervaring van Mangal. “Ik heb in juli 2017 aan de National Defense University in Washington DC de Residence cursus Caribbean Defense Security gevolgd. Ik was van de 50 studenten de enige not native english speaker uit het Caribisch gebied. Met succes heb ik mijn op FHR opgedane skills; (discipline, mindmapping, skimreading, essays schrijven, probleemstellingen definiëren, methodologieën en theorieën toepassen, analyseren, concluderen en aanbevelingen etc. toegepast. Vooral de bijdrage van de vakken van Orlando Perez, Shamika, Putril Vishnu, en Ron Dyer, zijn terug te zien in mijn grades en course report.”

De toekomst
Met een negen het MPA-programma afronden en de opgedane kennis in praktijk omzetten, zijn voor Mangal nog niet het eindpunt van zijn learning experience. Het Nationaal Leger heeft nog enkele uitdagingen. Eén hiervan is het maken van een bij wet goedgekeurd Nationaal Strategisch Defensie Plan (white paper), als duurzaam beleidskader voor de defensie organisatie. Verder hoop ik nog mijn PHD te doen in het kader van de life long learning opportunity van FHR.”

Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 9

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Drie ‘mindsets’ die effectief leren bevorderen Succesvolle FHR-alumnus: Dr. William Orie Gedreven door Ambitie Agenda…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 8

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumna: Danielle Veira Afstandsonderwijs het “nieuwe normaal” FHR Pre-bachelor programma, ‘de ervaringen’ en…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 7

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Beweegredenen FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Armand Achaibersing Agenda Goede institutionele inbedding van de nieuwe financiële realiteit …