Uitmuntende prestaties hoe?

Aan het begin van dit nieuwe collegejaar delen Avanaisa Turny en Luciën Waterval, twee van FHR School of Business meest excellente studenten, het geheim van hun FHR-succes.


Avanaisa had een plafond bereikt in haar carrière. Verder studeren zou nieuwe mogelijkheden scheppen. “Na een open dag te hebben bezocht bij FHR, wist ik zeker dat ik hier moest zijn,” verklaart Avanaisa haar keus voor FHR. “Ik zit in mijn derde jaar en ben best tevreden.”


Wat was Avanaisa’s grootse uitdaging in de afgelopen drie FHR jaren?
“Groepswerk. Ik heb er moeite mee dat mijn resultaat (het cijfer, het verslag, de inhoud, Avanaisa Turny etc.) voor een deel afhankelijk is van de inzet van anderen. Desalniettemin begrijp ik het concept van groepswerk. Toen ik daarvoor openstond, kon ik de uitdaging appreciëren. Uiteindelijk heeft het werken in groepen mijn people skills aardig verbeterd.”

“Ik ga voor het begrijpen van de leerstof.”

 Elke periode op de wall of excellence staan. Hoe kreeg ze dat voor elkaar?
“Linkages: ik link wat ik leer op de opleiding aan mijn ervaringen. Hierdoor kan ik wat ik leer makkelijker een plek geven. Als een begrip nieuw is voor mij, verzamel ik verschillende soorten informatie, pdf’s, You Tube presentaties, informatie uit een boek, totdat ik me een goed beeld kan vormen hoe dat wel of niet linkt aan wat ik al weet. Ik ga voor het begrijpen van de leerstof, niet voor het onthouden ervan. Ik ben geen genius en heb geen gave om hele boeken met definities en zo op te slaan en te reproduceren. Daarvoor heb ik mijn boek als naslagwerk.”

Tot slot deelt Avanaisa een studietip en wenst alle studenten veel succes toe in dit nieuwe schooljaar. “Een ieder heeft zijn eigen manier van leren, als je nog niet weet wat het beste werkt voor jou, EXPLORE and improve, probeer metacognitie (google het). Dwars door alles heen: moet je op een punt komen waar een vak betekenis heeft voor jou (het liefst voor de 5de week). Je kunt erover praten met anderen, op het internet gaan, met medestudenten en docenten babbelen, en uiteraard zelf erover nadenken. Vragen en doorvragen totdat je het snapt, ’till it makes sense to you. Daarna wordt studeren een ontdekkingsreis, vol met ‘aha’ momenten en dat is echt een leuke ervaring!”
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 9

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Drie ‘mindsets’ die effectief leren bevorderen Succesvolle FHR-alumnus: Dr. William Orie Gedreven door Ambitie Agenda…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 8

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumna: Danielle Veira Afstandsonderwijs het “nieuwe normaal” FHR Pre-bachelor programma, ‘de ervaringen’ en…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 7

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Beweegredenen FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Armand Achaibersing Agenda Goede institutionele inbedding van de nieuwe financiële realiteit …