Uitmuntende prestaties hoe?

Aan het begin van dit nieuwe collegejaar delen Avanaisa Turny en Luciën Waterval, twee van FHR School of Business meest excellente studenten, het geheim van hun FHR-succes.

Lucien WatervalLucien had niet één, maar twee redenen om studeren weer op te pakken. “Om carrière te maken in het bedrijf waar ik circa 25 jaar werkzaam ben, De Surinaamsche Bank N.V. De instroom van nieuwe medewerkers is gestoeld op HBO-niveau, dus moet ik mij bijscholen wil ik verder groeien in het bedrijf. De tweede reden waarom ik mij op FHR heb ingeschreven; is als stimulans voor mijn twee kinderen.” De keus voor het instituut dat zijn carrière in de lift zal brengen was snel gemaakt. “Ik heb veel over FHR gehoord van collega’s die het reeds met goed gevolg hebben doorlopen. Hun goede ervaring hebben zij met mij gedeeld.”

Wat zal Luciën altijd bijblijven?
“De strenge discipline en het uitstekende curriculum. Als ook de motivatie en begeleiding van de programmanagers.”

9,2 als gemiddeld eindcijfer. Hoe kreeg Luciën dat voor elkaar?
“Door optimaal deel te nemen aan de colleges, de stof niet op te sparen, en altijd voor het maximale te studeren.”

 Wat was Luciëns grootste uitdaging het afgelopen jaar?
“Periode 8 was voor mij de grootste uitdaging, omdat het voor mij de moeilijkste periode was, vanwege de moeilijkheidsgraad van de stof. Ook moesten we vele A.W.-toetsen maken. Verder had de docent van de financiële vakken niet alle stof kunnen behandelen, waardoor we voor een deel aan zelfstudie moesten doen. En er kwam nog extra bij kijken, dat ik mij vanwege privéomstandigheden niet echt kon voorbereiden op mijn tentamens. Uiteindelijk heb ik toch op één na alle vakken van periode 8 gehaald.”

 

Luciën heeft er 2 studietips

Tip 1: Zorg ervoor om zoveel mogelijk, en wel 100% de colleges te volgen. Ga niet voor het minimale van 70% aanwezigheid. Als je optimaal de colleges volgt en echt ook participeert in de klas heb je minimaal een 5.5 binnen.
Tip 2: Doe aan time management om je voor te bereiden op de tentamens. Maak een goed studierooster en probeer je er zoveel mogelijk aan te houden.

Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 9

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Drie ‘mindsets’ die effectief leren bevorderen Succesvolle FHR-alumnus: Dr. William Orie Gedreven door Ambitie Agenda…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 8

Inhoud Woord van de Rector FHR Nieuws FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumna: Danielle Veira Afstandsonderwijs het “nieuwe normaal” FHR Pre-bachelor programma, ‘de ervaringen’ en…
Nieuwsbrief

FHR-Nieuwsbrief Editie 7

INHOUD Woord van de Rector FHR Nieuws Beweegredenen FHR Bijzondere momenten Succesvolle FHR Alumnus: Armand Achaibersing Agenda Goede institutionele inbedding van de nieuwe financiële realiteit …